"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TÄNA! Itaalia pianist annab tasuta kontserdi (0)
31. märts 2015
Erakogu

Itaalia pianist Marco Tezza annab 31. märtsil kell 19. muusika- ja teatriakadeemia kammersaalis tasuta kontserdi. 

Tezza on laiahaardeline ja mitmekülgne muusik. Ta esineb pidevalt nii Euroopa kui ka Põhja- ja Lõuna-Ameerika ning Aasia juhtivates kontserdisaalides. Sügisel 2014 oli tal menukas Korea-turnee. Orkestrite ees astub ta üles nii solisti kui ka dirigendina.

Tezza on juhatanud kümneid kammer- ja sümfooniaorkestreid Itaalias, Saksamaal, Ameerika Ühendriikides ja mujal. Ta on ka palju plaadistanud, eriti Robert Schumanni klaveriloomingut. Tezza annab pidavalt meistrikursusi paljudes Ameerika, Austraalia ja Euroopa muusikakõrgkoolides.

Marco Tezza kontserdikavad kannavad endas alati mingit ideed. Tema Tallinna kontserdi võiks pealkirjastada “Hüvastijätud”, kuna see on üles ehitatud suurte heliloojate viimastest, kõige küpsematest teostest. Kontsert algab “Isolde armusurmaga” Richard Wagneri ooperist “Tristan ja Isolde”, mille on klaverile seadnud teine suur helilooja ja Wagneri lähedane sõber Ferenc Liszt. Järgmisena kõlavad Ludwig van Beethoveni Bagatellid op.126 ja lõpuks Franz Schuberti legendaarne viimane sonaat B-duur.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.