"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
MOPEEDIOMANIKUD! Liikluskindlustus on vaid kolmandikul mopeedidel (0)
10. aprill 2015
Scanpix

Eesti Liikluskindlustuse Fond tuletab mopeediomanikele meelde kohustust sõlmida kindlustusleping.

“Kevadised ilmad toovad tänavaile talvel kuuris või garaažis oma aega oodanud sõiduvahendid. Eesti Liikluskindlustuse Fond tuletab meelde, et ka mootorratta, mopeedi, paadihaagise ja muu hooajaliselt kasutatava mootorsõiduki või selle haagise suhtes peab olema kehtiv liikluskindlustus,” märkis LKF-i juhatuse liige Lauri Potsepp BNS-i vahendusel.

Igal liiklusregistris registreeritud mootorsõiduki või selle haagise suhtes peab olema liikluskindlustuse leping.

Kui sõidukit ei kasutata, siis ei ole kindlustuskohustust lepingu lõppemisele järgneva 12 kuu jooksul. Erandiks on vanasõidukid või võistlusautod, mille suhtes peab liikluskindlustuse leping olema üksnes siis, kui neid kasutatakse.

“Senine kogemus näitab, et kevadeti ununeb liikluskindlustus eelkõige mopeedi või haagise omanikul. Igakuiselt rikub kindlustuskohustust kokku umbes 1000 isikut. Enamikul juhtudel saab leping mõne päevaga sõlmitud ja rikkumine ei tekita suurt probleemi,” rääkis Potsepp.

Tema sõnul on praeguse seisuga liikluskindlustuse leping vaid 4300 mopeedi suhtes, registreeritud mopeede on samas üle 15 000.

“Eeltoodu ei tähenda, et pea 11 000 mopeediomanikku rikuvad kindlustuskohustust, sest enamiku puhul võib arvata, et praegu veel neid mopeede veel ei kasutata ja viimase lepingu lõpust on möödunud alla aasta,” selgitas Potsepp.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.