"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
LINN PUHTAKS! Heakorrakuu algas tänavapesupäevaga (0)
16. aprill 2015
Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

Eile läksid Mere puiesteelt teele Tallinna tänavapuhastusmasinad ning avasid sellega linna heakorrakuu sündmuste sarja. Heakorrakuul korraldatakse pealinnas veel talguid, jäätmekogumisringe ja puudeistutamist.

Tallinnas algas heakorrakuu. Selle puhul saadeti eile Mere puiesteelt korraga teele linna tänavapuhastusautod. Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ütles Tallinna TV uudistesaatele “Täna”, et see on avalöök heakorrakuule ja tänavapuhastust-pesemist tehakse teistkordselt. “Ehk see muutub traditsiooniks, sest on ju vahva, kui tänavapuhastusmasinad tänavale lähevad. Inimesed näevad, et selline tegevus linnas tõepoolest toimub. Sel kevadel oleme jõudnud tänavaid ka juba kasta,” rääkis Klandorf.

Erinevatest heakorrakuu üritustest võib näiteks mainida mere ääres toimuvaid talguid ohtlike jäätmete kogumisringe ja puudeistutamist. Kalle Klandorf lisas, et järgmine suurem üritus toimub 18. aprillil Stroomi rannas, kus abilinnapea Arvo Sarapuu avab heakorrakuu. Samal ajal toimub Helsingis Soome lahe põhjakaldal analoogne aktsioon, kus inimesed samuti randu koristavad ja Skype’i vahendusel on Arvo Sarapuu ühenduses Helsingi abilinnapeaga, et heakorrategemisi võrrelda. “Lisaks tuleb terve rida kooliõpilastele suunatud aktsioone. Viimane üritus toimub 15. mail, mil avame politseipargis purskkaevud, leiab aset kontsert ja muud tegevused,”  loetles Klandorf.

Lisaks korraldavad heakorrakuu raames erinevaid heakorraüritusi ka linnaosavalitsused. Räägides sellest, mida saaksid tallinlased ise heakorrakuu jooksul ära teha, võib Kalle Klandorfi sõnul välja tuua järgnevat: “Kindlasti saavad inimesed, kes elavad kohas, kus ühistute või eraomanike maa piirneb sõiduteega, tänavat pühkida. Sinna on jäänud talvest kive ja tolmu. Kindlasti saavad inimesed aidata ka sellega, et elukoha lähedastes parkides või metsatukkades prahti koristada. Pirita linnaosas on väljakuulutatud kulupõletamise päevad. Nii saavadki  inimesed ise Tallinnale kasulikud olla.”

15. aprillil alanud heakorrakuu kestab 15. maini ja selle raames toimub Tallinnas üle 40 ürituse. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.