"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna puuetega laste pered saavad kogemusnõu (0)
16. aprill 2015
Scanpix

"Puudega lapse vanemat suudab poolelt sõnalt mõista ja toetada see, kes ise on sama kogenud - teine vanem," selgitab kogemusnõustamise eestvedaja Külli Urb. "See hindamatu abi, kui vanem saab suhelda teise vanemaga, kes on kõik selle ise läbi elanud."  

Tallinna Puuetega Inimeste Koda jätkab kogemusnõustamise teenuse pakkumist puuetega laste ja noorte peredele.

Kogemusnõustamise teenuse eesmärgiks on ennetada puuetega laste ja puuetega noorte vanemate sotsiaalsete ja vaimse tervise probleemide teket, aidates seeläbi parandada nende perede toimetulekut ja elukvaliteet, soodustada laste ja noorte kasvuks ja arenguks vajaliku perekeskkonna kujunemist.

“Puudega lapse vanemat suudab poolelt sõnalt mõista ja toetada see, kes ise on sama kogenud – teine vanem,” selgitab teenuse vajalikkust kogemusnõustamise eestvedaja Külli Urb. “Puuetega laste ja noorte vanematel on palju väärtuslikke teadmisi ja oskusi, kuidas välja tulla kriisiolukorrast, kust leida abi, kuidas oma last abistada ja arendada. Sellised teadmised ja oskused on väga väärtuslikud – mõistlik on sellist ressurssi kasutada. Kui vanema enda tugivõrgustik on nõrk või olematu, siis on see hindamatu abi, kui vanem saab suhelda teise vanemaga, kes on kõik selle ise läbi elanud.”

Kogemusnõustamise teenus on Tallinna linna elanikele tasuta. Kogemusnõustamise kohta saab rohkem informatsiooni Tallinna puuetega inimeste koja kodulehelt. Teenusele saab registreeruda esmaspäeviti ja kolmapäeviti 9-11 ning reedeti 16-18 koordinaatori Anu Väli numbril 58849965 või e-maili aadressil kogemus@tallinnakoda.ee.

Tallinna elanikele pakub kogemusnõustamise teenust Tallinna Puuetega Inimeste Koda, kus Vabaühenduste Fondi rahastatud projekti käigus koolitati eesti ja vene keelsed vabatahtlikud kogemusnõustajad, kes on ise puuetega laste ja noorte vanemad. Teenust rahastab Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.