"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Politsei usaldusprotsent püsib ka tänavu üle 80 (1)
19. aprill 2015
Scanpix

"Tänavu esimeses kvartalis on politsei- ja piirivalveameti (PPA) usaldusväärsuse protsent 84, mis on ühe protsendi võrra enam kui läinud aasta viimases kvartalis," märkis PPA pressiesindaja.

Sarnane usalduväärsus oli politseil ka mullu. Kui Turu-uuringute AS-i andmetel usaldas 2013. aastal korrakaitsjaid läbi aasta keskemiselt 83 protsenti inimestest, siis mullu veebruaris oli see näitaja 86, mais samuti 86, augustis koguni 87 ning aasta lõpus 83, vahendas BNS.

Alates 2010. aasta aasta algusest, kui uus ühendamet tegevust alustas, pole ühelgi kuul usaldusnäitaja alla 80 protsendi kukkunud.

Ka 2009. aastal ulatus politsei keskmine usaldusprotsent 80-ni. Võrreldes 2007. aastaga tõusis politsei usaldusmäär siis viie ning 2006. aastaga võrreldes kaheksa protsendipunkti võrra. 2005. aastal usaldas korrakaitsjaid 71 ja 2004. aastal 70 protsenti küsitletuid. 2007. aastast alates ei ole politsei usaldusmäär ühelgi kuul langenud alla 72 protsendi.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

põhjus
19. apr. 2015 13:25
Kuna ei olda politiseerunud.