"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Adidas hakkab riideid ja jalatseid valmistama plastikprügist (0)
22. aprill 2015
Scanpix

Arendamaks jätkusuutlikkust oma ettevõttes, teatas Adidas esmaspäeval, et hakkab oma toodetes kasutama plastikjäätmeid.

Ettevõtte pressiteates seisis, et rõivafirma hakkab koostööd tegema grupi kunstnike, teadlaste, muusikute ja disaineritega, kes on pühendunud maailma ookeanide puhastamiseks, et toota plastikprügist fiibreid, mida kasutada rõiva- ja jalatsitööstuses, kirjutas ThinkProgressive.

Lisaks korjas Adidas kokku kilekotid 2900-st poest üle maailma.

Viimase sellealase uuringu kohaselt lõpetas ainuüksi 2010. aastal 5 kuni 13 miljonit tonni palstilisi jäätmeid ookeanides ning järgnevatel dekaadidel see arv üksnes kasvab. Teise uuringu järgselt hulbib ookeanides 600 plastikeset iga maal elava inimese kohta.

Adidas pole seejuures ainus firma, kes analoogse innovaatilise tootmisega tegeleb. Möödunud aastal tegi G-Straw Raw koostöös produtsendi ja muusiku Pharrell Williams’iga, kes poseeris teksapaariga, mille valmistmaisel oli kasutatud ookeanist pärit plastikjäätmeid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.