"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pedofiilile mõistetud maksimumkaristus jäi ringkonnakohtus jõusse (0)
27. aprill 2015
Scanpix

Tallinna ringkonnakohus jättis esmaspäeval jõusse maksimumkaristuse, mille Harju maakohus oli määranud väikeseid tüdrukuid seksuaalselt ahistanud mehele.

Harju maakohus mõistis 48-aastase Andrei Romanovi mullu 29. detsembril seksuaalkuritegudes süüdi ja karistas teda 15-aastase vangistusega, mis on maksimaalne seaduses seksuaalkuriteo eest ette nähtud karistus. Romanov viis kaasuse ringkonnakohtusse, mis aga jättis esmaspäeval maakohtu otsuse jõusse.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Romanovit kahe lapse vastu toime pandud seksuaalkuritegudes. Süüdistuse kohaselt kuritarvitas Romanov alates 2011. aasta suvest kuni mullu kevadeni korduvalt kümneaastast tüdrukut ja ühel korral ka kuueaastast tüdrukut. Nende laste vanemad olid Romanovi tuttavad.

Põhja prefektuuri lastekaitsetalituse politseinikud pidasid mehe kuritegudes kahtlustatavana kinni mullu 25. mail ja kohus võttis ta prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla.

Romanovit on ka varem karistatud raske seksuaalkuriteo eest, kus kannatanuks oli laps. 1999. aastal mõistis kohus talle selle eest kuueaastase vangistuse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.