"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tarmo Tamm: kas Eesti Energia jaoks pole maapiirkondade säilimine tähtis? (1)
28. aprill 2015
Scanpix

Riigikogu liige Tarmo Tamm küsis rahandusminister Sven Sesterilt, miks riik Eesti Energia teeninguskeskuseid ja Omniva postkontoreid üle Eesti sulgeb. "See saadab välja selge signaali, et riigiettevõtte jaoks pole maapiirkondade areng ja säilimine tähtsad."

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon andis tänasel istungil rahandusminister Sven Sesterile üle arupärimise, milles soovitakse vastuseid Eesti Energia otsusele sulgeda 13-st teeninduspunktist koguni 9. Riigikogu liikme Tarmo Tamme hinnangul on Eesti regionaalpoliitikat arvestades oluline, et asutused ja töökohad ei koonduks vaid suurematesse elujõulistesse keskustesse.

“Eesti Energia kui riigile kuuluv ettevõte peaks olema esirinnas nende seas, kes tagab töökohtade olemasolu ja ka säilimise üle Eesti. Nende otsus sulgeda teeninduspunktid Jõgeval, Kärdlas, Paides, Põlvas, Rakveres, Raplas, Valgas, Viljandis ja Võrus jätab tööta 21 inimest. Olgugi, et see arv pole koletult suur, saadab see välja selge signaali, et riigiettevõtte jaoks pole maapiirkondade areng ja säilimine tähtsad,” sõnas Riigikogu rahanduskomisjoni liige Tarmo Tamm.

Tamm lisas, et tuleb meeles pidada, et ka teine riigile kuuluv ettevõte Omniva (endine Eesti Post) sulgeb postkontoreid ja kaotab töökohti. Seega tunduvad taolised sammud olevat juba riiklik poliitika.

“Kas me oleme tõesti jõudnud e-riigina nii kaugele, et igal külas elaval pensionäril on arvuti ja ta oskab kasutada e-kanaleid ja mobiilirakendusi, et oma igapäevase asjaajamisega toime tulla? Paraku oleme me oma otsustega nii kaugele jõudnud ja ma pole kindel, et see on õige tee,” lõpetas Tarmo Tamm.

Alates 1. augustist tegutsevad Eesti Energia esindused vaid Tallinnas ja Tartus. Kontserni kuuluva võrguettevõttega Elektrilevi saab lisaks Tallinnale ja Tartule kohapeal asju ajada ka Jõhvis ning Pärnus. Teeninduspunktid sulguvad Jõgeval, Kärdlas Paides, Põlvas, Rakveres, Raplas, Valgas, Viljandis ja Võrus.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Eve
28. apr. 2015 14:02
Maapiirkondade säilimine pole tähtis meie valitsuse ja nende valijate jaoks. Eeskuju on nakkav.