"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Talgupäev tõi kokku terved pered (0)
04. mai 2015
Scanpix

Vihmast hoolimata tulid inimesed koristama ka Põhja- Tallinna Koplisse Kase parki. Kopli Kase pargi talgute eestvedaja  Ülle Kivirähk rääkis, et nemad on talgupäeval väljas juba neljandat korda, aga ilma, kus ka vesipesu saab, pole varem nähtud. "On heameel tõdeda, et enamus, kes end talgutele kirja panid, ka kohale tuli. Rõõmustav on veel see, et paljud linnakodanikud kaasasid ettevõtmisse lapsi. Saame pargi korralikult korda, sest eelmisest sügisest pole see põhjalikku puhastust näinud," nentis Kivirähk.

Eestimaa inimesed kogunesid juba kaheksandat aastat kevadel kokku ning võtavad käsile kõige praktilisemad tööd ja tegemised, et kaasa aidata elu edendamisele nii oma kodukandis kui ka kaugemal. Talgupäeval saab iga inimene ja kogukond ise otsustada, mis vajab ühist ärategemist.

“Pereema on see, kes hoolitseb nende eest, aga kuivõrd alles nüüd need maja valmis said, on siin on vaja teha heakorda, haljastust. Istutame siia kõigepealt ühe kuuse. Siis veel kirsi ja mõned sõstrad, mõned arooniad, natuke lilli ja harvendame seal tagapool ka võsa,” sõnas LC Talinn Rocca al Mare president Märt Viileberg lisades, et on tore, et ilusasse looduslikku kohta on ehitatud neli perekodu, kus lapsed, kellel oma päris kodu pole, saavad normaalses õhkkonnas kasvada.

Põhja- Tallinna linnaosa vanem Karin Tammemägi tänas kõiki talgupäevale kohaletulnuid. “Need on inimesed, kes tõesti hoolivad ja oma sõna peavad. Linnaosale on neist väga suur abi,” kinnitas Tammemägi.

Eesti on mereriik, kuid mere ja randade seisukord läheb meil tihti meelest. Tallinna sadama koostöös  Eesti Meremuuseumiga, mis tänavu tähistab oma 80ndat tegevusaastat, innustavad inimesi tegema talguid mereäärsetes paikades. Eesti Meremuuseumi talgujuht Kristi Hürri tõdes, et talgupäev oli väga tulemuslik.

“Jõudsime palju tehtud. Sinne hommikune pilt  ja praegune on erinevad. Koristasime rannariba kõigest looduse poolt mittetekitatust. Kopli rand on väga ilus koht, aga nägi välja suht trööstitu. Inimesed tahavad mererannal jalutada, pikniku pidada, aga tuleb meeles pidada, et enda järel tuleb ka koristada,” rääkis Hürri.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.