"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn lööb end turistide tulekuks läikima (0)
07. mai 2015
Scanpix

Esmaspäeval jõudis Tallinna sadamasse selle kevade esimene kruiisilaev 3000 reisijaga. "Vanalinn on turistide vastuvõtuks valmis," ütles abilinnapea Arvo Sarapuu. "Kõnniteed on remonditud, tualettruumid ette valmistatud, jalgrattaparklad avatud ning turismiinfopunkt töötab ööpäev läbi."

Oktoobrini kestev kruiisihooaeg toob Eestisse 281 kruiisilaeva ja veidi alla poole miljoni külalise. Abilinnapea Arvo Sarapuu märkis, et linna turismiosakond on koostanud Tallinna kaardi 11 keeles, mis  võimaldab inimestel oma emakeeles Tallinnaga tutvuda. “Meie turismiinfo punkt töötab ööpäev läbi, 1. maist avasime ka jalgrattaparklad, mis on kruiisituristidele väga olulised, ettevalmistuse on saanud tualettruumid, prügimajandus ja lõpetatud kõnniteede remont. Vanalinn on turistide vastuvõtuks valmis,” kinnitas Sarapuu.

Lisaks vanalinnale vuntsivad end turismihooajaks üles ka teised linnaosad. Pealinna kevadise suurpuhastusega on usinate linlaste abiga juba paljud kohad kaunilt korda tehtud ja ees ootavad uued talgud. Linnaosad varustavad talgulisi nii töövahendite kui tööjärgse meelelahutusega. “Tallinn peab läikima 15. maiks, mil toimub Politsei pargis heakorrakuu lõpetamine, purskkaevude avamine ja kõikide inimesete tänamine, kes sellest kuust on osa võtnud,” rääkis Sarapuu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.