"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Rahvusvaheline narkoäri tõi karistused neljale mehele (0)
10. mai 2015
Scanpix

Pärnu maakohus mõistis kriminaalkorras süüdi neli meest, kes süüdistuse järgi tõid suures koguses uimasteid võõrsilt Eestisse ning viisid neid ka kodumaalt välja.

Süüdistuse järgi panid 1971. aastal sündinud Rene, 1969. aastal sündinud Riho ja 1980. aastal sündinud Ahti esimese narkoveo toime mullu jaanuaris, kui hankisid Hollandist 5112 ecstasy-tabletti ja tõid need autoga Ikla piiripunkti kaudu Eestisse, vahendas BNS.

Mullu veebruari keskel andsid Rene, Riho ja Ahti Hollandist hangitud ecstasy-tabletid narkokullerile, kelle ülesanne oli ebaseaduslik saadetis Soome viia.

Sama aasta veebruaris tõid Rene, Riho ja 1985. aastal sündinud Sven-Mairo Hollandist Eestisse veidi üle 3,8 kilogrammi amfetamiinipulbrit. Vahepeal olid aga korrakaitsetöötajad meeste narkoärile jälile saanud ning nad peeti kinni ja kätte saadi ka kogu amfetamiin.

Mehed said süüdistuse suures koguses uimastite käitlemises, milles Pärnu maakohus nad ka süüdi mõistis. Nii tuleb Renel ja Rihol nüüd narkoäri eest kuus aastat vanglas veeta. Veidi kergemad karistused said Sven-Mairo ning Ahti. Neile mõistis kohus kolmeaastase vangistuse, millest üks aasta ja kaks kuud kuulub reaalselt vanglas kandmisele, ülejäänu tuleb aga kanda tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.