"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Peterburi toob Tallinna kultuurilist külakosti (0)
12. mai 2015
Scanpix

Traditsioonilise ürituse "Peterburi kohtumised Tallinnas" raames esinevad kolmapäeval, 20. mail kell 20 Estonia kontserdisaalis Peterburi kunstimeistrid gala-kontserdiga, üles astub mainekas Terem Kvartett (pildil). Neljapäeval, 21. mail kell 18 linastub Vene Kultuurikeskuses Vera Glagoleva käe all Ivan Turgenevi näidendi "Kuu aega maal" ainetel valminud mängufilm "Kaks naist".

Kutsed filmilinastusele on alates 12. maist saadaval Tallinna Linnavalitsuse teenindusbüroos (Vabaduse väljak 7) ja Vene Kultuurikeskuse administraatori juures (Mere puiestee 5). Film on vene keeles.

Lisaks esineb Tallinna Ülikooli Slaavi Keelte ja Kultuuri Instituudis loenguga  Venemaa Teaduste Akadeemia Vene Kirjanduse Instituudi direktor professor Vsevolod Bagno ja 21. maist 5. juunini on Tallinna Linnavalitsuse teenindusbüroos eksponeeritud noore Peterburi fotograafi Aleksei Silnikovi fotonäitus “Imeline Peterburi”.

Samuti külastab Tallinna Lastehaiglat kõrgetasemeline Peterburi lastearstide delegatsioon eesotsas  Peterburi Turneri-nimelise Laste Ortopeedia Teadusliku Uurimise Instituudi direktor professor Aleksei Baindurašviliga, kes esinevad ka ettekandega.

Peterburi ja Tallinna kohtumiste traditsioon sai alguse 1999. aastal, mil toimusid esimesed Peterburi kohtumised Tallinnas, tallinlased olid esimest korda kolleegidel külas 2001. aastal. Vastastikused kohtumised toimuvad kordamööda üle aasta, vaheldumisi Peterburis ja Tallinnas. Seekord kohtuvad Tallinn ja Peterburi juba 15. korda.

Kahe linna vahelise koostöö suursündmuse raames külastab Tallinna ka Peterburi ametlik delegatsioon ning toimuvad valdkondlikud ümarlauad, kus arutatakse kahe linna muuseumite koostöö, hariduskorralduse ja keskkonnakaitse küsimusi. Reisipraami “Printsess Anastassia” pardal esitletakse Eesti reisikorraldajatele Peterburi kui reisisihtkoha.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.