"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lugeja: olen liiga rikas toiduabiks (2)
14. mai 2015
Scanpix

Olen 78-aastane Lasnamäe pensionär Valentina. Terve elu olen töötanud Eesti riigi heaks ja matnud raskesse töösse oma tervise. Ei maksa mainidagi, et Eest  riigi pension on nii napp, et elada selle eest ei saa, aga surra ka mitte – matused on kallimad kui igakuine pension.

Sattusin mõned päevad tagasi külastama poodi ja nägin, et selle ees jagatakse tasuta toiduabi. Võtsin minagi end sappa, et küsida toitu. Uskuge, sööki küsida teistelt ei ole mitte kellelegi auasi – pigem on see alandav, aga kui pärast korteriüüri ja ravimite ostmist enam raha järgi ei jää, siis muud võimalust ju pole.

Öeldakse, et küsija suu pihta ei lööda – aga mulle löödi küll. Lahke neiu tegi mulle selgeks, et tema saab toidupaki anda ainult nendele, kes said toimetulekutoetust selle aasta jaanuaris ja veebruaris ja teistele pole Euroopa Liidu abi ette nähtud. Püüdsin alandlikult selgitada, et ma saan küll pensioni, aga toimetulekutoetust mitte, ning kõht on tühi, kuid paraku jutt jäi vaid jutuks.

Ma ei suutnud uskuda oma kõrvu, et mina on napi söögirahaga kuus, mida on ehk kokku 60 eurot, olen ikka veel liiga rikas. Aga mis teha, valitsus ju arvab nii.

Valentina, 78

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Tina
20. mai 2015 18:27
Toiduabi pärast 22 a. Eesti võimu, no poliitikud, mida te pugisite, järasite, matsutasite, et teie riigis toiduabi vajatakse, ah, et ikka head näha eestis?, mis siin üldse hea on?
OMG
19. mai 2015 12:13
Uskumatu, mis toimub. Tean,et küsida pole kerge ja hädasolijale endalegi alandav, aga see, mismoodi temaga siis käituti, on veelgi alandavam. Praegust toiduabi jaotamise korda ma üldse õigeks ei pea, ilmselt mõeldi see välja selleks, et EU le oli meist maalitud kui hästi toimetulevast rahvast ja siis oligi häbi rohkem küsida. Sellest ka need totrad ja inimväärikust alandavad piirangud.