"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Rahvasaadik: riigikogu liikmete üürid tasugu maksumaksja (0)
14. mai 2015
Scanpix

Lihtsad inimesed, kes on tulnud Tallinna tööle, peavad ise vaatama, kuidas oma sissetulekutest elamise eest pealinnas maksta, paljud on imestanud, et rahvasaadikutele kehtib erand.

26 riigikogu liiget on palunud riigikogu kantseleil kinni maksta oma üürikodu Tallinnas kuni 688,84 euro eest kuus. “Loomulikult on see vajalik neile, kes elavad väljaspool Tallinna või Harjumaad,” ütles rahvasaadik Einar Vallbaum Õhtulehes.

“Olen käinud Tallinnas tööl enne riigikogusse valimist väga pikalt, siis olid tööpäevad kaheksast viieni, see oli minu valik,” ütles Einar Vallbaum (IRL), kes elab nüüd Tallinnas tööl olles Laial tänaval 680 eurot maksvas üürikodus.

“Paljud inimesed imestavatki paljude asjade üle ja paljud jäävatki imestama, selles pole midagi uut, riigikogus tööl olles venivad päevad pikemaks, õhtul on kohtumised ja ilmselt tulevad ka ööistungid.”

Küsides Ida-Virumaalt valitud keskerakondlaselt Martin Repinskilt, mida ta arvab riigikogu liikmete eluasemekulude hüvitamisest ning kuivõrd vajalik see on, vastab ta: “Ei oska öelda, kui vajalik ja oluline see on, arvan, et riigikogu liikmed peavad arutama teisi palju tähtsamaid küsimusi, mis otseselt mõjutavad Eesti elanike elu.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.