"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti elanikud annavad peaminister Taavi Rõivase tööle hinde: 2+ (2)
19. mai 2015
Scanpix

Eesti Päevalehe tellimusel uuriti viiepalliskaalal inimeste hinnangut valitsusjuht Taavi Rõivase tööle. Tema keskmine hinne on 2,58 ehk koolipoisina saaks ta rahvalt hindeks 2+ või 3–. Väga hea, hinde 5 pani Rõivasele ainult 1% vastajaid. Eriti kriitiliselt suhtuvad Rõivasesse Ida-Virumaa elanikud. Ka Reformierakonna enda valijate seas on peaministri keskmine hinne ainult 3,5. 

“Taavi Rõivas on veel suhteliselt värske peaminister, aga tema väljaütlemised on näidanud üleolevat suhtumist. Ta võiks näidata, et ta on peaminister rahva jaoks, mitte ei istu kuskil kõrgel!” Sellise hinnangu andis Eesti valitsusjuhi tööle 21-aastane Hendrik, kes on siiani alati toetanud Reformierakonda, nii ka märtsis toimunud valimistel. Valitsus saab temalt hinde 3–, Taavi Rõivas 3+. Reformierakonda Hendrik praegu enam ei valiks, vahendas Eesti Päevaleht.

Siiani on alati Reformierakonda valinud ka 27-aastane Roland. Ta hindab küll erakonna programmi, kuid peamine argument on Rolandi jaoks valimistel olnud see, et Reformierakond ja Taavi Rõivas on ainukesed, kes saavad Keskerakonna vastu.

“Respekt praeguse peaministri vastu oli enne valimisi päris kõrge ja see on siiamaani olemas, aga kuna olen ise autoomanik, siis jutte kütuseaktsiisi tõusust on päris tobe kuulata,” selgitas Roland. Tema hinnangul on Rõivas riigi esindajana rahvusvahelisel tasandil fantastiline valik, kuid kütuseaktsiisi tõus ajab teda sedavõrd närvi, et ta muudaks oma valimiseelistust. „Enam kindlasti ei valiks [Reformierakonda],” sõnas Roland.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Jah
19. mai 2015 23:54
Ega ta midagi positiivset küll meie riigi ega rahva heaks pole teinud ega kavatse ka teha. On seadnud sisse Reformi tagatoa diktatuuri ja teised peavad nendele alluma. Üks totter otsus järgneb teisele.
Ehh
19. mai 2015 12:00
Mmina küll nii lahke poleks, 1 aitab küll kui meenutada seda homoseadust, santide tööhõivet, pidevat vassimist ja igal võimalikul juhul KE halvustamist.