"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TÄNA! Vahur ja Liina Kersna avavad bestselleri "Ei jäta elamata" tagamaid ja selgub, kas Elina ja Stig pääsevad Eurovisooni finaali! (0)
19. mai 2015
Scanpix

Vaata, millisele kultuurisündmusele täna minna!

 • Kell 11.00 on Nukuteatris “Klaabu”. Muinasjutuline lugu pisikesest vihmapiisast sündinud Klaabust, tema seiklustest maal, merel ja õhus.
   
 • Kella 17.30-21.30 toimub Tallinnas Euroopa hotellis (Paadi 5) RemedyWay isetervendamise seminar tervisliku õhtusöögiga “Ei jäta elamata”. Loenguga esinevad tuntud ajakirjanik, saatejuht ja raamatu “Ei jäta elamata” autor Vahur Kersna ja tema abikaasa Liina Kersna.
  Kersnad räägivad, kuidas, miks ja kellele sündis raamat Eestis “Ei jäta elamata”. Vahur on öelnud, et kui seitse aastat tagasi oleks taevas avanenud ning ingel ulatanud talle selle raamatu, olnuks tema teekond isikliku maailmalõpu lävelt tagasi mitmeski mõttes vähem konarlik. Aga see raamat tuli tal endal kirjutada. Et teistel oleks lihtsam. Täna rõhutab Vahur, et tegu pole raamatuga ühest inimesest ja ühest haigusest. Pigem on see võimalik inspiratsiooniallikas kõigile, kelle saatus on paisanud esmapilgul lootusetusse või siis väga raskesse olukorda. Vahur ja Liina Kersna jagavad soovijatele ka autogramme. Pärast loengut tervisliku ja funktsionaalse õhtusöögi bufee. Info ja piletid www.remedyway.ee ja www.piletivlevi.ee või enne algust kohapeal.
   
 • Kell 19.00 on Rahvusooper Estonias ooper “Armujook”. Ooper „Armujook“ valmis heliloojal vaid mõne nädalaga ja sellest on saanud tänapäeval üks enamesitatud Gaetano Donizetti oopereid „Lucia di Lammermoori“ (1835) ja „Don Pasquale“ (1843) kõrval. Teoses põimuvad liigutav armastuslugu ja naerutav huumor kerguse, särava vaimukuse ja kauni muusikaga, millest tuntuim on tenoriaaria „Una furtiva lagrima“. 1832. aastal toimunud võidukas esietendus tegi Donizettist silmapilkselt ühe tuntuma itaalia ooperihelilooja. „Armujook“ on kirjutatud 18. sajandi opera buffa traditsioone järgides ja pakub kuulamisnaudingut ka kõigile 19. sajandi bel canto gurmaanidele.
   
 • Kell 19.00 esineb Nordea kontserdimajas Jelena Vaenga. Jelena Vaenga on üllatavalt haavatav, tundlik, väga andekas, kunstiliselt unistav ja rõõmsameelne isiksus. Tema anne on eriti hingeline muusika ja selle inspiratsioon. Vaatamata välisele pehmusele ja romantilisusele on artist kirjutanud üle 800 laulu,s aanud lugematu arv auhindu ja esitanud kontserte, samuti vallutanud miljonite südameid oma andega. Oma musikaalsest suunast Jelena Vaenga esitab iidseid ballaade ja Folk-rocki. Kuid selget vahet kõikide ülesloetletud suundadest ei ole võimalik avastada, kuna kõik need on põimunud ühte, muutes artisti loominguliselt individuaalseks.
   
 • Kell 22.00 algab otseülekanne Viinis, kus Eurovisiooni laupäevasesse finaali jõudmise nimel võistlevad ka Elina Born ja Stig Rästa dramaatilise ja romantilise duetiga /Goodbye to Yesterday”. Eestlased astuvad üles järjekorras 7., kokku esitatakse täna 16 laulu ja edasi pääseb neist 10. Otseülekannet on võimalik televiisori ja arvuti vahendusel ETV-st.
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.