"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn võõpab trollid suvel sinivalgeks (1)
20. mai 2015
Scanpix

Nagu busside ja trammide puhul, kavatseb Tallinn võtta sarnase visuaalse kontseptsiooni kasutusele ka trollidel. Esimesed uuemat tüüpi Solarise trollid loodetakse sinivalgeks värvida suvel.

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) on uute ühissõidukite puhul hakanud kasutama kolmevärvilist rombidega kontseptsiooni. Kontseptsiooni kohaselt värvitakse bussid rohevalgeks, trollid sinivalgeks ja trammid punavalgeks. Uute busside ja trammide puhul on kontseptsioon juba kasutusel, ent esimesed trollid võõbatakse sinivalgeks alles suvel, vahendas TallinnCity.

Tallinn plaanib sinivalge kontseptsiooni kasutusele võtta uuemate Solarise trollide puhul, vanade trollidega esialgu midagi ette ei plaanita võtta. Sinine lahendus võib aga tulevikus tänavapildist sootuks kaduda, sest linn on võtnud suuna, mille kohaselt asendatakse trollid hübriidbussidega, mis värvitakse roheliseks. Aasta lõpus saabub Tallinnasse 24 hübriidbussi.

Uued bussid värvitakse kohe rohevalgesse kujundusse, sama tehakse järelturult hangitud bussidega. Varasemaid, enne kahe ettevõtte (TAK ja TTTK) ühendamist ostetud busse üle ei värvita, need jäävad sõitma endise TAKi värvides.

Uued CAF-trammid saavad kõik olema punavalged ning esimesed uue kujundusega trammid on juba ka liinile jõudnud.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Tegelikult
20. mai 2015 20:19
võiks ühistransport olla erksamates värvides, kuna selline annaks linnale ilu ja kirevust ja seda eriti sügisel, talvel ja kevadel. Näiteks võiks bussid olla inglastele sarnaselt punased, trammid aga nagu nad tehasest tulevad ja trollid võib-olla rohelised või lillad. Selline või ka mõni muud värvide lahend annaks kasutajatele kaugelt märku ja oleks ühtlasi oleksid ka ohu seisukohalt enam märgatavad.