"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinnas lõpetas üle 500 õppijat Väärikate Ülikooli (0)
20. mai 2015
Scanpix

Tallinnas lõppes edukalt järjekordne Tallinna Linnavalitsuse ja Tartu Ülikooli korraldatud 2014/2015 Väärikate Ülikooli loenguprogrammid eesti ja vene keeles, mille läbis 527 õppijat vanuses 60 ja enam.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on programmi eesmärgiks kaasata tööelust kõrvale jäänud eakaid aktiivsesse ühiskondlikku ellu ning eakate omavahelise suhtlemisvõimaluse soodustamine.

“Väärikate Ülikooli loengud toimuvad nii eesti kui vene keeles, lektoriteks on tuntud Tartu Ülikooli õppejõud ning teised oma ala hinnatud asjatundjad. Loengutel käsitletakse erinevaid eakale elanikkonnale aktuaalseid küsimusi ning silmaringi laiendavaid teemasid,” ütles Kõlvart.

Nii eesti kui vene keelses grupis kogus kõige enam kuulajaid TÜ religioonipedagoogika dotsent Olga Šihhaljeva loeng “Kehaline aktiivsus ning südame- ja veresoonkonna haigused”, aga ka kirjanik Jelena Skulskaja “Välismaa kirjanduse mõju lugejale” ning TÜ lektor Karin Hellati “Ohtlikud kemikaalid keskkonnas” tekkisid väärikate seas huvi.

Sarnane loenguprogramm toimub lisaks Tallinnale ka mitmetes teistes Eesti linnades, huvi Väärikate Ülikooli ürituste vastu on läbi aastate olnud suur. Esimesed Väärikate Ülikooli üritused toimusid Tallinnas 2011. aastal, seega on 2015. aasta kevadel lõppeva loengusarja näol tegu juba neljanda eakatele tallinlastele suunatud programmiga.

Projekt rahastatakse Tallinna Kodurahuprogrammi eelarvest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.