"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
"Pealtnägija": iga viies üle 55aastane väikelinna naine elab rahustite peal (0)
21. mai 2015
Scanpix

Peamine rahustite tarvitamise põhjus on depressioon, mille all kannatab Eestis 88 000 inimest ehk sama palju kui Tartus elanikke.

Levinud arusaama järgi ja lihtsalt öeldes põhjustab depressiooni serotoniini ehk nn õnnehormooni puudus ajus ja moodsad antidepressandid – näiteks Prozac – reguleerivad just seda, kirjutas ERR’i uudisteportaal.

Aastaid Inglismaal töötanud ja praegu Põhja-Eesti Regionaalhaigla psühhiaatriakliinikus töötav psühhiaater Eduard Maron märkis, et depressioon on maailmas üks levinumaid probleeme ning et umbes 20 protsenti inimestest võib elu jooksul sellesse haigestuda, peale selle võib umbes 25 protsenti inimestest haigestuda kas ühte või teise ärevushäiresse.

Pikaajaline antidepressandi tarvitaja Kati ütles, et kuna antidepressant võib alguses ärevust tõsta, siis kirjutatakse tavaliselt kõrvale ka rahusti: “Oht on muidugi selles, et nii, kui see rahusti jääb natuke pikemaks ajaks peale, siis inimene võib sellest ka jääda sõltuvusse,” hoiatas Kati.

Värske Tervise Arengu Instituudi uuringu andmetel võtab Eestis antidepressante natuke alla viie protsendi inimesi, rahusteid pea iga kümnes ja statistiliselt on rahustitarvitajate esirinnas just naised, eriti torkavad silma üle 55aastased prouad väikestest asulatest.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.