"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Aasta suurpere tiitli said järvamaalased (0)
23. mai 2015
Scanpix

Tallinna loomaaias 11. suurperepäeval väljaantud "Aasta suurpere 2015" tiitel läks kuuelapselisele Järvamaa perele. Laureaadiks kuulutatud perekond Kaasiku sai koos tiitliga ka 2000-eurose preemia Bigbankilt. 

Pereema Ruth Kaasiku on Aravete lasteaias liikumisõpetaja ning isa Reimo Kaasiku Ambla ning Aegviidu Spordiklubide treener. Kaheksaliikmelises peres on kuus last: 27-aastane Kerli, 25-aastane Merly, 16-aastane Jarmo, 13-aastased kaksikud Kaidy ja Keidy ning 7-aastane Kerto.

“Tänavu kandideerisid aasta suurpere tiitlile 25 peret,” sõnas Eesti Lasterikaste Perede Liidu (ELPL) president Aage Õunap.

“Kõik pered jätsid komisjonile positiivse mulje, kuid perekond Kaasiku eristus teistest kõige enam oma aktiivse elulaadi ja pereväärtuste poolest. Perekond on väga sportlik ning vanemad on süstinud spordipisikut ja tervislikke eluviise nii oma lastesse kui ka teistesse valla elanikesse.”

“Pere kandidatuuri esitamisel toodi esile just seda, et lisaks oma lastele jätkub emal-isal aega tegeleda ka teiste lastega ning lüüa usinalt kaasa kogukonna tegemistes. Igal aastal on traditsiooniks kujunenud metsa istutamine, kus ühiselt kogu perega pannakase kasvama enam kui 25 000 kuuseistikut.”

“Pereema Ruth õpetab lisaks põhitööle Aravetel rahvatantsu nii memmedele kui ka mudilastele. Ruth Kaasiku valiti 2011. aastal Aravete lasteaia parimaks õpetajaks. Reimo Kaasiku on  Ambla vallavolikogu liige, Ambla Spordiklubi juhatuse esimees ja treener  ning Ambla haridus- ja kultuurikomisjoni esimees. Pereisa Reimo juhendab vabatahtlikuna Aravete Keskkoolis lauatennise ringi,” rääkis Aage Õunap.

Eelmisel aastal valis olümpiakomitee perekond Kaasiku Järvamaa kõige sportlikumaks pereks.

Laupäeval 11. korda toimunud suurperepäeva korraldas ELPL. Ürituse patroon oli Urmas Vaino.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.