"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Üle 600 lapse joonistas kakkusid (0)
01. juuni 2015
Eesti Loodusmuuseum

Lastekaitsepäeval, 1. juunil kell 12.00 autasustab Eesti Loodusmuuseum laste joonistusvõistluse „Püüa kakku“ parimaid ning avab joonistustest näituse muuseumi trepigaleriis. Pärast auhindade kättesaamist ja oma pildi uudistamist lähevad lapsed auhinnaretkele liblikaid püüdma.

Loodusmuuseum kutsus märtsikuust alates seoses näitusega “Öised tiivulised” 4.-12. klasside õpilasi püüdma paberile Eestis kohatavaid kakkusid. Joonistada tuli ühte kindlat liiki talle omases tegevuses. Konkursile saabus 650 tööd. Joonistajaid oli pea kõikidest Eesti maakondadest. Esindatud olid söe-, tuši- ja pliiatsijoonistused, õli-, guašš- ja akvarellmaal, linoollõige, arvutigraafika ning muudki.

Lapsed joonistasid kõige enam kassikakku, kuid konkursile laekus meistriteoseid kõikidest Eestis kohatavatest liikidest. Joonistusvõistluse žüriiliige Peep Veedla Eesti Ornitoloogiaühingust toob esile, et paljud lapsed olid kakke vägagi tõetruult ja liigiomaste tunnustega kujutanud. “Veidi ootamatu oli, et rohkesti kujutati piltidel Eestis eksikülalistena kohatavaid kakuliike nagu kivikakk, lumekakk ja loorkakk.”

Loodusmuuseumi direktor Heidi Vilu tänab kõiki lapsi üle Eesti, kes oma muuseumi vapiloomana kujutatava kaunitari võistlusele saatis. “Töid oli oodatust märksa rohkem ning parimate väljaselgitamine oli žüriile suur väljakutse. Oleme tänulikud kõikide saabunud tööde üle. Suur tänu kõigile tublidele joonistajatele, nende juhendajatele ning žüriiliikmetele.”

Parimatest töödest valmis näitus Loodusmuuseumi trepigaleriis, mida külastajad saavad uudistada alates 3. juunist, mil Loodusmuuseumi hoovis ja siseruumides toimub Vanalinna päevade raames suur perepäev. Näitus jääb avatuks 30. septembrini 2015. Muuseum on avatud K-P 10.00-17.00, N 10.00-19.00.

Joonistusvõistluse “Püüa kakku” parimad, eripreemia väärilised ja näitusele pääsenud kunstnike nimed leiab Loodusmuuseumi kodulehelt: www.loodusmuuseum.ee/yritused/konkurss
Joonistusvõistlust toetas Keskkonnainvesteeringute Keskus ja MTÜ Loodusajakiri. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.