"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Keskfraktsioon maksupaketist: see halvendab Eesti inimeste heaolu (1)
03. juuni 2015
Albert Truuväärt

Kadri Simsoni sõnul ei saa Keskerakond toetada riigikogus esimesele lugemisele tulnud maksumuudatuste kobareelnõud, sest selle mitmed muudatused halvendavad Eesti inimeste heaolu.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul asub Keskfraktsioon seaduse vastuvõtmist opositsioonile olemasolevate vahenditega takistama.

“Täna esimesele lugemisele tuleva maksupaketi menetlemine on opositsioonile sisuliselt võimatuks tehtud. Paketis on häid asju nagu tulumaksuvaba miinimumi kasvatamine, mida kindlasti eraldi eelnõuna sooviksime toetada, kuid kui kobarana on seal juures ka kütuseaktsiisi kasvatamine ja majutusasutuste käibemaksumäära tõus, ei saa me seda toetada,” ütles ta Pealinnale.

“Me oleme püüdnud koalitsioonile sõnadega selgeks teha, et nende algatatud seaduspakett tuleb katkestada ja jagada kolmeks, nagu ta valitsuses kooskõlastusel oli, kahjuks seni tulutult. Seega ei jää meil muud üle, kui alustada venitustaktikaga juba eelnõu esimesel lugemisel. Loodan, et see toob valitsuskoalitsioonile mõistuse pähe,” sõnas Simson.

Simson jätkas: “Täna öösse veniv istung on aga alles justkui proloog järgmise nädala istungitele. Siis jõuab kiirkorras menetletav maksupakett teisele lugemisele ning võib ennustada, et öine istumine tuleb märksa pikem. Eks ole näha, kui paljud koalitsioonisaadikud öise mõtlemise käigus mõistusele tulevad ning arutule kiirustamisele vastu astuvad.”

Loe ka:

Maksumaksjate Liit riigikogule: lõpetage poliitmängud maksudega!

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Eve
21. dets. 2015 17:41
Meie riigis halveneb inimeste heaolu pidevalt, aga see meeldib Reformierakonna valijatele.