"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lasteaiaõpetajad soovivad ühtset töötasu alammäära (0)
05. juuni 2015
Scanpix

Eesti lasteaiaõpetajate palgad erinevad maakonniti olulisel määral, mistõttu on lasteaednikud kogunud üle 16 000 allkirja, et saada seadusemuudatus lasteaiaõpetajate töötasu alammäära kehtestamiseks

Lasteaiaõpetaja teenib Kallaste linnas 427 eurot kuus, aga Vormsi saarel üle kahe korra rohkem ehk 1132 eurot kuus ning lasteaednike sõnul on selline palkade erinevus ebameeldiv. Nende sõnul on väiksemad ja vaesemad omavalitsused olukorras, kus lasteaeda tuleb palgata erihariduseta inimesi, sest rikkamad vallad meelitavad linnast õpetajad suurema palgaga enda juurde tööle, vahendas BNS Eesti Päevalehte.

Eesti lasteaednike liidu esimehe Liili Pille sõnul ei tohiks lasteaiaõpetajate palk sõltuda omavalitsuse jõukusest ning tema hinnangul peaks palk olema ühsesugune üle Eesti.

Riigikogule tehakse ettepanek kehtestada üle Eesti kõigile lasteaiaõpetajatele põhikooli ja gümnaasiumi õpetajatega võrdne riiklik töötasu alammäär ning sätestatakse koolieelsete lasteasutuste rahastamine nii nagu munitsipaalkoolide rahastamine.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.