"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna Vesi kaebab tariifivaidluse esimese astme kohtuotsuse edasi (0)
08. juuni 2015
Scanpix

Börsifirma Tallinna Vesi teatel kaebab ettevõte edasi Tallinna halduskohtu otsuse tariifivaidluses konkurentsiametiga.

Reedel kirjutas BNS, et Tallinna halduskohus otsustas jätta AS-i Tallinna Vesi ja konkurentsiameti tariifivaidluses veefirma kaebused täielikult rahuldamata ja jätta menetluskulud osaliste kanda.

AS Tallinna Vesi ja Tallinna linn sõlmisid 12. jaanuaril 2001 teenuselepingu, milles määrati kindlaks veeteenuse osutamise tingimused, muuhulgas pandi 15 aastaks paika Tallinna Vee hinnarežiim. 2007. aastal pikendati lepingut aastani 2020. Lepingu järgi on Tallinna Veel õigus tõsta hinda igal aastal tarbijahinnaindeksi võrra.

Alates 1. novembrist 2010 jõustus ühisveevärgi ja kanalisatsiooni seadus, mis pani hinna kooskõlastamise kohustuse konkurentsiametile. Selle seaduse põhjal peab veeteenuse hind põhinema põhjendatud kuludel ja tulukusel, mitte tarbijahinnaindeksil.

Konkurentsiamet järjekordset hinnatõusu ei kooskõlastanud ja tegi 2011 Tallinna Veele ettekirjutuse viia kehtiv hind seadusega kooskõlla. Tallinna Vesi ettekirjutust ei täitnud ja pöördus kohtusse, aastast 2011 ongi Tallinna Vee ja konkurentsiameti vahel pooleli kohtuvaidlus.

Lisaks tavapärasele kohtuvaidluse on veefirma esitanud konkurentsiameti vastu ka 90 miljoni eurose suuruse nõude rahvusvahelisele arbitraažikohtule.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.