"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Itaalia ähvardab Euroopa põgenikega üle ujutada (0)
16. juuni 2015
Scanpix

Itaalia on immigrandidebatist niivõrd meeleheitel, et peaminister Matteo Renzi hoiatas anda muulastele ajutised viisad, mis lubaks neil vabalt reisida Euroopasse.

Rooma on Euroopat vallanud vaidluste üle raevus: Ida-Euroopa riigid on põgenike jaotamise kvoodiplaanile vastu, oma osalusest on loobunud ka liidu sees eritingimusi nautivad ja selleks mitte kohustatud Suurbritannia ja Taani. Prantsusmaa, Hispaania ja Portugal suhtuvad kavasse leigelt, kirjutas Postimees..

Peale viisade jagamise lubab Renzi, et riik lõpetab Liibüast saabuvate sadade aluste vastuvõtmise ja keelab randumise ka neil välismaistel laevadel, mille pardal on merelt päästetud pagulased, Austria ja Ungari on juba põgenike jaoks oma piirid sulgenud, sissepääsu Itaaliast keelavad ka Prantsusmaa ja Šveits.

“Olukord ei ole üldse hea,” kirjeldas anonüümne euroliidu ametnik õhkkonda enne esmaspäevast siseministrite sessiooni.

Euroopa Komisjoni plaanide järgi jagataks üle Euroopa kokku 60 000 Eritreast ja Süüriast pärit varjupaiga otsijat, sama suur arv põgenikke on jõudnud tänavu juba Lõuna-Itaalia kallastele – rohkem kui mullu terve aasta jooksul, kava näeb ette neist 24 000 ümberkolimist teistesse Euroopa riikidesse ja Renzi on arvu juba nimetanud “provokatsiooniks”.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.