"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Arvestage heinatöödel looma- ja linnupoegadega! (0)
20. juuni 2015
Scanpix

Keskkonnaamet kutsub loomadele talvesööta varuvaid põllumehi üles oma tööde tegemisel tähelepanelikkusele ning loodusega arvestamisele.

Samaaegselt heinatööde teostamisega on paljudel lindudel ja loomadel sündinud pojad, kelle elupaigaks on põllumajandusmaad. Seetõttu on suurenenud oht loomapoegade ja põllumajandustehnika kokkupõrgeteks, mistõttu keskkonnaamet tuletab põllumeestele meelde vajadust arvestada oma tööde tegemisel heinamaadel ettetulevate linnu- ja loomapoegadega.

„Niidetavatel aladel pesitsevad mitmed üha haruldasemaks muutuvad linnuliigid, näiteks rukkirääk, suurkoovitaja ja nurmkana. Majandatavatele heinamaadele satuvad sageli ka metskitse- ja halljänese pojad. Põllupidaja peaks olema heinateol ettevaatlik ning soovitavalt niitma maa-ala servast-serva või keskelt-lahku meetodil. Selline tegutsemisviis võimaldab vähemalt osaliselt lindudel-loomadel masinate eest taanduda ning säästab seeläbi põllumajandusmaadele eriomast elusloodust,“ ütles keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi.

„Kõrvuti hinnaliste loodusmaastikega, metsade ja soodega, on Eestile iseloomulikud ka traditsioonilised põllumajandus- ja talumaastikud. Elurikkuse hoidmise seisukohalt on väga olulised erinevad pool-looduslikud kooslused, niidud, puisniidud ja looduslikud karjamaad, ning nende alade loodusväärtuste hoidmisel on võimalus kaasa aidata igal põllumehel,“ sõnas Talvi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.