"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ärimehed Cameronile: Suurbritannia peaks jääma ELi (1)
25. juuni 2015
Scanpix

Grupp Ühendkuningriigi suuremate firmade juhte edastas peaminister David Cameronile pöördumise, milles soovitakse, et Suurbritannia jääks Euroopa Liidu liikmeks.

27 firmajuhi pöördumiskirja avaldas väljaanne The Times ja selles öeldakse, et “Cameron ei peaks Suurbritanniat EList väljapoole sulgema” ja firmajuhtide sõnul peab riik läbi viima reforme, kuid neid on lihtsam teha ELi kuuludes, mitte sellest väljas olles, kirjutas Postimees.

Kirjale allakirjutanute seas on näiteks Ühendkuningriigi telekommunikatsiooniteenuste firma BT Group, lennufirma EasyJet, Virgin Group tütarfirma BAE Systems ja veel mitmete teiste firmade esindajad.

Cameron lubas pärast valimisvõitu, et Suurbritannia liitumisleping ELiga vaadatakse uuesti üle ning ELi kuulumise küsimuses viiakse 2017. aastaks läbi rahvahääletus, Cameron peab täna sel teemal Brüsselis ELi tippkohtumisel kõne.

Briti peaminister pooldab oma riigi ELi liikmelisust ning soovib, et tema kabineti ministrid oleksid samal seisukohal, ühendkuningriigi praegune valitsus koosneb Cameroni juhitava konservatiivse partei liikmetest, rohkem kui 50 Briti parlamendisaadikut on aga öelnud, et on valmis toetama riigi EList lahkulöömist kui peaministril ei õnnestu Ühendkuningriigile paremaid liikmetingimusi kaubelda.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Hihhii
25. juuni 2015 12:20
Ärimiizud ju ei oska naelu eurodeks ja vastupidi arvutada,sellest ka soov uppuva Titanicu pardale jääda. Lõpliku sõna ütleb referendum.