"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Hollandi katsetab universaalset “baassissetulekut” (0)
28. juuni 2015
Scanpix

Utrechti linn Hollandis asub sel suvel koostöös kohaliku ülikooliga katsetama kuidas toimib universaalse põhisissetuleku idee tegelikkuses.

Põhisissetulek on universaalne sissetulek kõigile elanikele nende elamiskulude katteks, kirjutas Independent.

Kontseptsiooni järgi võimaldaks see töötada rohkem paindliku tööaja alusel, võimaldades sellega pühendada rohkem aega õppimisele.

Holland on riik, kus ebatraditsioonilised töökeskkonnad on tavapärased. Seal on Euroopa suurim osalise tööajaga töötajate arv, mis moodustab 46,1 protsenti. Samas on Utrechti eksperiment esimene omalaadne riigis.

“Meie andmetel kasutavad vähem kui 1,5 protsenti inimestest hoolekannet kurjasti ära, kuid enne kui me saame alustada põhimõttelist debatti sissetuleku üle, peame esmalt uurima, kas see ka tegelikkuses töötaks,” sõnas projekti üks eestvedajatest Victor Everhardt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.