"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eestlased kipuvad Soome, kuna kodumaal neist ei hoolita? (0)
29. juuni 2015
Scanpix

"Mul on nii palju häid tuttavaid, kes tahaksid Eesti elu edendamises kaasa lüüa, kuid kelle arvamusest ja ettepanekutest lihtsalt ei hoolita," ütles Soomes oma igapäevast leiba teeniv arst Mare ­Liiger.

Jaanipäeval riputas tuntud tohter, Eesti Konservatiivse Rahvapartei ridades viimastel valimistel ligi 2000 häält saanud Mare Liiger oma blogisse valulise kirja, nüüd Liiger nendib, et valus pole mitte niivõrd presidendi võidupüha kõne, kuivõrd kommentaarid sellele, nagu ka mõtteavaldused tema kirja peale: “Kommentaare on igasuguseid, ka lihtsalt pahatahtlikke, aga neist enamikus oli meeletu valu, see on, nagu seisaksid mererannal ja karjuksid merele!” rääkis Liiger Õhtulehes.

Tohtri sõnul tunnevad eestlased, et neid surutakse alla ja marginaliseeritakse: “Selle üheks näiteks on ka ajakirjanike ja ametnike negatiivne reaktsioon ühe lihtsa arsti blogipostitusele,” sõnas ta.

Küsimusele, mis peaks muutuma, et rahvas usu võimu taastaks ja enese seega ehk väljasuretamisest päästaks, vastas Liiger: “Loomulikult tuleks liiga kauaks võimule jäänud seltskond pingile saata ja anda inimestele hääl, praegu on just see koht, kus rahva püsimajäämise nimel tuleb taas seljad kokku panna.”

Heinz Valk leidis seejuures, et oleme piiril, kus valede otsuste tegemisel võib rahvas hääbuda: “Ma ei usu, et pagulaste küsimus sunniks rahvast ühisele võitlusele, väljarändel ja inimeste rahulolematusel on väga palju põhjuseid, samamoodi võib küsida, miks meil on väike sündimus ja miks on meil nõrk isamaaline tahe,” rääkis Valk.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.