"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Juulist muutus keskkonnamõjude hindamise kord (0)
01. juuli 2015
Scanpix

Alates kolmapäevast kehtib Eestis uus keskkonnamõjude hindamise kord, mis kaotab hindamise järelevalve ning kannab halduskoormuse üle omavalitsustele.

Seaduse uus redaktsioon ütleb, et keskkonnamõjude hindamise (KMH) järelevalve asendatakse seisukohtade küsimisega ja dokumentatsiooni õiguse kontrolliga, mis tähendab suuremat halduskoormust peamiselt kohalikele omavalitsustele, vahendas BNS.

Seaduse seletuskirja järgi peaks hindamise menetluse muutuma efektiivsemaks ja dokumentatsiooni tase paremaks.

Järelevalve asendatakse täiendavate seisukohtade ja dokumentatsiooni õiguse kontrolliga, millega tegeleb KMH üle otsustaja, näiteks veekasutuslubade ja kaevanduslubade korral keskkonnaamet, ehitustegevusega seonduvaga aga kohalik omavalitsus.

Kehtestatav laiaulatuslik konsulteerimine toob KMH protsessis arendajale kaasa täiendava KMH dokumentatsiooni esitamise kohustuse. “Kuigi laiaulatusliku konsulteerimise ja aruande asjaomaste asutustega kooskõlastamise sätestamine pikendab mõju hindamise menetlust, toob see endaga kaasa ka täiendavat ja olulist informatsiooni, mis kokkuvõttes aitab kaasa kogu mõju hindamise protsessi kvaliteetsemaks muutmisele,” märgitakse seadusemõjude analüüsis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.