"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Port: Eesti on dopingu siht- ja transiitriik (0)
03. juuli 2015
Scanpix

Juunikuus on leidnud maksu- ja tolliameti töötajad juba kahel korral väga suuri dopingukoguseid, millest viimane avastati 25. juunil Tallinna reisisadamast.

Hiljutise leiu näol oli tegu lausa rekordilise laadungiga. Viimaste leidude valguses räägib spordibioloog ning Tallinna ülikooli terviseteaduste ja spordi instituudi direktor Kristjan Port natukene lähemalt Eesti allmaailma varjatud dopinguturust, kirjutab Delfi.

“Jõusaalides ja veebifoorumitest leviva info põhjal võib öelda, et Eesti on kindlasti sihtriik. Rootsi ja Soome kohtutesse jõudnud dopingainete vahendamisjuhtumite materjalidest saab aimu, et Eesti on ka transiitriik,” tõdes Port.

Dopingueksperdi sõnul kinnitab maailma kogemus, et dopingainete äri ja transiit on tihedalt seotud organiseeritud kuritegevusega, millel on piisavalt raha ja ressursse, et luua nii tootmise, kui arendustööga tegelevaid laboreid.

25. juunil maksu- ja tolliameti Põhja tollipunktis kinni peetud mehe sõidukist leiti 1009 pudelit (10 ml), 150 ampulli (1 ml) ja 198 pakki (10 mg) ravimeid, mis olid peidetud alkoholi kastidesse. Paar nädalat varem jäi vahele ka sama mehe pereliige, kes üritas autos olnud madratsi sees smuugeldada üle 9540 ampulli (1 ja 1,5 ml), 100 pudelit (10 ml) ja 1400 tabletti.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.