"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Energiakontsern Utilitas rajab koostöölepingu raames Mektorysse küttelabori (0)
07. juuli 2015
Utilitas

Eesti energiakontsern Utilitas ja Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) sõlmisid raamlepingu koostööks energeetika vallas. Leping hõlmab ka Utilitase küttelabori rajamist TTÜ ettevõtlus- ja innovatsioonikeskusesse Mektory.

“Koostöö TTÜga tähendab Utilitasele panustamist teadus- ja arendustegevusse, millest tõuseb tulu mõlemale poolele. TTÜ teadlased hakkavad läbi viima energeetikaalaseid uuringuid, mis on abiks Utilitase peamise tegevussuuna, energia koostootmise tõhustamisel. Utilitas annab omalt poolt TTÜ-le kasutada andmeid kaugküttevõrkude ja põletusseadmete alasteks uurimustöödeks, milleks annavad võimaluse erineva suurusega võrgud üle Eesti,” ütles Utilitase juhataja Priit Koit.

“Mul on väga hea meel Utilitase ja TTÜ vahelise koostöö üle, mis võimaldab TTÜ teaduritel rakendada praktikas oma teadmisi ning uurimistulemusi. Utilitas on soojus- ja elektrienergia koostootmise teerajaja Eestis ning sellealaste uuringute läbiviimine motiveerib TTÜd väga. Koostöölepingu üks osa on ka Mektory keskusesse rajatav küttelabor, millest saadav kasu on väga laiapinnaline. Tänapäeval on inimeste jaoks soe tuba normaalne ja iseenesestmõistetav nähtus, kuid tegelikult on selle taga palju tööd ja tehnoloogilisi lahendusi, mis omakorda nõuavad pidevat arendamist,” ütles TTÜ innovatsiooni ja rahvusvaheliste suhete prorektor Tea Varrak.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.