"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tartus alustab täna festival Klaaspärlimäng (0)
09. juuli 2015
Scanpix

Hermann Hesse teose Klaaspärlimäng järgi nime saanud erilaadseid muusikastiile ühendav festival toob kuue päeva jooksul kuulajate ette üksteist kontserti, neist kolm esiettekannet. Täna õhtul alustab festival kontserdiga “Vaikne palve” Klaaspärlimäng Sinfonietta esituses.

Andres Mustoneni dirigeerimisel tuleb ettekandele 40 aastaks sahtlipõhja jäänud Peeter Vähi J. S. Bachi teemadel loodud fuuga “Reverence”.

Samuti kõlab kontserdil filmi “Risttuules” muusika looja Pärt Uusbergi uudisteos “Eestimaa taevastes kumab…”.

Maailmanimedega tšellisti Mstislav Rostropovitši 80ndaks ja viiuldaja Gidon Kremeri 60ndaks sünnipäevaks loodud teos “Vaikne palve” on tänase Tartu Jaani kirikus toimuva kontserdi kokkuvõttev teos.

Klaaspärlimäng kestab kuni 14. juulini Tartu Jaani kirikus ja Toomkiriku varemetes pakkudes kontserte nüüdismuusikast süvaklassikani. Festivalil teevad kaasa kümne riigi muusikud ja kollektiivid. Klaaspärlimängu lõpetab Philips Symfonie Orkest Neeme Järvi juhatusel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.