"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Euroopa Liit trahvis Hispaaniat 21 miljoni euroga andmetega manipuleerimise eest (0)
14. juuli 2015
Scanpix

Euroopa Liidu võimud trahvisid Hispaaniat 19 miljoni euroga ühe oma piirkonna majandusstatistikaga manipuleerimise eest, tegemist on esimese omalaadse karistusega.

Euroopa Ülemkogu avalduses on öeldud, et uurimine näitas tõsist hooletust tervishoiukulutuste registreerimisel Valencia piirkonnas. See viis omakorda ebatäpsusteni riigi 2012. aasta eelarvedefitsiidi andmete edastamisel EL-i statistikaametile Eurostat.

Avalduse kohaselt on see esimene trahv, mis on määratud andmetega manipuleerimise eest vastavalt 2011. aastal antud volitustele, mis võimaldab EL-il jälgida Euroopa valitsuste rahapoliitikat. Suur osa süüst Euroopa viimase aja võlakriisides on väidetavalt tingitud valesti esitatud andmetest ja valitsuste ebausaldusväärsest arvepidamisest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.