"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Prokuratuur süüdistab Piirissaare endist vallavanemat omastamises (1)
15. juuli 2015
Scanpix

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab Piirissaare endist vallavanemat Jelena Umblejat omastamises ja ametlike dokumentide peitmises.

Ringkonnaprokuratuur süüdistab naist selles, et lahkudes vallavanema ametikohalt omastas ta vallale kuuluvaid esemeid ning peitis ametlikke dokumente, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuur. Kriminaalasi on saadetud kohtusse üldmenetluse korras, vahendas BNS.

Kriminaalasja materjalidest nähtub, et 2013. aasta novembris valiti süüdistatav Piirissaare vallavanemaks, kellena ta töötas kuni eelmise aasta 15. oktoobrini. Süüdistuse kohaselt omastas naine ametikohalt lahkudes vallale kuuluvaid esemeid: mobiiltelefoni, autorehve ning kaks mälupulka. Sellega tekitas endine vallavanem vallale kahju summas ligi 600 eurot. Lisaks sellele viis endine vallavanem enda elukohta ametlikud dokumendid ning peitis neid kuni politseiametnike poolt läbiviidud läbiotsimiseni, mis toimus selle aasta veebruaris.

Kohtueelses menetluses kogutud tõendite alusel esitas prokuratuur Piirissaare endisele vallavanemale süüdistuse vara omastamises ning ametlike dokumentide peitmises.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ning juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juhi Mati Ombleri sõnul peab kohaliku omavalitsuse juhtimine olema ja näima aus ning läbipaistev. “Mistahes põhjusel omavalitsuse varade isiklikuks tarbeks kasutamine ei ole mitte kuidagi aktsepteeritav,” ütles Ombler.

“Korruptsioonikuritegude büroo jaoks on kohalikes omavalitsustes ja nende allasutustes toimuv kindlasti üheks prioriteediks ning eesmärgiks on nii võimu kuritarvitamine kui ka varade väärkasutamine tuvastada ja tegijad selle eest vastutusele võtta,” rääkis Ombler.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

W.
15. juuli 2015 15:07
Kahju suurus on selline, et vist ei saa mitu ööd rahulikult magada. Ei mäletagi, et midagi sarnast oleks mingis riigiasutuses juhtunud.