"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Üliõpilased tahavad kogu õpingute ajaks ravikindlustust (0)
15. juuli 2015
Scanpix

Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL) saatis võimuerakondadele pöördumise, milles soovib ravikindlustuse tagamist kogu kõrgkooli immatrikuleeritud ajaks, doktoranditoetuse suurendamist ja õppelaenu olemuse ümbervaatamist. "Kehtivas koalitsioonilepingus on jäetud arvestamata üliõpilaskondade ettepanekud - loodetavasti teeme sellel korral rohkem koostööd," sõnas EÜL-i esimees Jaanus Müür.

EÜL-i esimehe Jaanus Müüri hinnangul on koalitsioonileping kirju poliitkorrektsetest sõnadest nagu “toetame”, “tagame” ja “kaasame”, kuid senisest enam on vaja trükimust tegudes väljendada, teatas EÜL BNS-ile. “Kehtivas koalitsioonilepingus on jäetud arvestamata üliõpilaskondade ettepanekud- loodetavasti teeme sellel korral rohkem koostööd,” leiab Müür.

EÜL teeb kolm ettepanekut koalitsioonilepingu täiendamiseks: “Peame vajalikuks doktoranditoetuse suurendamist vähemalt 80 protsendini eelmise kalendriaasta keskmisest palgast,” sõnab esimees Jaanus Müür. “Selle tulemusel saab doktorant pühenduda maksimaalselt õpingutele ja ta lõpetab suurema tõenäosusega oma õpingud nominaalajaga,” lisas Müür.

Lisaks leiab pöördumisest õppelaenu süsteemi muutmise ettepanekud ning ravikindlustuse tagamise kogu kõrgkooli immatrikuleeritud aja jooksul, sealhulgas akadeemilise puhkuse kestel. “Siinkohal on oluline mõista, et õppelaenu olemus vajab ümber vaatamist ning tudengisõbralikuks kohandamist,” sõnab üliõpilaste esindaja Jaanus Müür.

“Eesti Üliõpilaskondade Liidu hinnangul tuleb õppelaenu süsteemis teha korrektuure suunas, mis lihtsustab juurdepääsu laenule. Ühe ettepanekuna oleme pidanud vajalikuks majanduslikult keerulises olukorras olevatele tudengitele laenu riigipoolse käenduse tagamist,” ütles Müür.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.