"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pihkva kohus paneb paika Kohveri kohtuprotsessi ajakava (0)
17. juuli 2015
Scanpix

Pihkva kohus paneb reedel paika Venemaal kriminaalsüüdistuse tõttu vahi all hoitava kaitsepolitseiniku Eston Kohver kohtuprotsessi ajakava.

Interfaxi andmetel otsustab kohus reedel Kohveri vahi all hoidmise edasise viisi, samuti määrab uute istungite ajad.

Nädala alguses kinnitas Kohvri kaitsja Jevgeni Aksjonov BNS-ile, et Kohveri süüasja materjalid jõudsid Moskvast tagasi Pihkvasse. Aksjonovi kinnitusel hoiatakse Kohverit jätkuvalt Pihkvas.

Pihkva oblastikohus pikendas 8. juunil Kohveri vahi all hoidmise tähtaega 8. augustini, varasemalt oli see tähtaeg 4. august. Ühtlasi tuvastas kohus süüasjas rikkumisi ja saatis kaasuse tagasi prokuratuuri. Kohus otsustas tagastada süüasja materjalid Venemaa peaprokuratuurile, et eemaldada sellest rikkumised, mis takistavad süüasja sisulist läbivaatamist. Väidetavalt saatis kohus Kohveri süüasja prokuratuuri tagasi, kuna üks leht toimiku tuhandetest lehtedest oli puudu olnud.

Kohverile on esitatud süüdistus spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja selle salakaubaveos. Pihkva kohtu andmetest selgub, et Kohverit  süüdistatakse Venemaa kriminaalkoodeksi paragrahv 276 järgi ehk spionaažis, paragrahv 226 lõige 1 järgi ehk relva salakaubaveos, paragrahv 222 järgi ehk relva kandmises ning üheksas rikkumises paragrahv 322 järgi, mis käsitleb riigipiiri ebaseaduslikku ületamist.

Eesti kaitsepolitsei teatas mullu 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum leidis aset Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Kaitsepolitseinik Eston   Kohver  viidi füüsilist jõudu kasutades ja relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Enne Pihkvasse toomist oli   Kohverit  hoitud Moskva Lefortovo vanglas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.