"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Väljastatud ehituslubade arv on aasta aastalt Tallinnas kasvanud (0)
17. juuli 2015
Scanpix

Käesoleva aasta kuue kuuga väljastas Tallinna Linnaplaneerimise Amet 1641 ehitusluba ja kirjalikku nõusolekut ning 776 kasutusluba.

“Vaadates ehituslubade ja kirjalike nõusolekute arvu, siis võib tõdeda, et need numbrid on kasvanud võrreldes nii 2013, kui ka 2014 aasta vastavate numbritega,” ütles Tallinna Linnaplaneerimise Ameti juhataja asetäitja Erki Korp. “Aasta-aastalt on suurenenud ehitamise alustamise teatiste arv, mis käesoleva aasta kuue kuuga on olnud 879, samas, kui see aasta 2014 esimesel poolaastal oli 834.”

2011. aastal registreeriti Tallinnas 1282 ehitamise alustamise teatist, siis järgmisel 2012. aastal registreeriti juba 1461 teatist. 2013. aastal registreeriti 1672 ehitamise alustamise teatist. Möödunud aastal kasvas veelgi teatiste esitamise hulk, mil registreeriti 1835 ehitamise alustamise teatist.

Tallinna Linnaplaneerimise Amet väljastas aastal 2014 kokku 2964 ehitusluba ja kirjalikku nõusolekut, aastal 2013 oli see number 2879.

2015. aasta kuue kuuga on väljastatud 34 kasutusluba üksikelamu püstitamiseks. Uutele kortermajadele väljastati 25 kasutusluba korterite koguarvuga 647. 2014. aastal väljastati üksikelamutele 105 kasutusluba ning 60 kasutusloa saanud kortermajas valmis kokku 978 uut korterit.

Märgatavalt kasvas ka kasutuslubade väljastamine rajatistele nagu vee- ja kanalisatsiooni trasside, torude ja muude tehnovõrkude ehitusel ning käesoleva aasta esimesel poolaastal oli see number 432.

Mõnevõrra on kasvanud  ka ehitusseaduse alusel tehtud ettekirjutuste arv: 2011. aastal koostati 46 ettekirjutust ja 2012. aastal 58. 2013. aastal tehti 84 ettekirjutust ning 2014. aastal 69 ettekirjutust. 2015.aasta 6 kuuga on tehtud 74 ettekirjutust.

“Meie ameti eesmärk on jagada elanikkonnale vajalikku informatsiooni, et kõik tegevused, mis on seotud ehitustegevusega ja valminud rajatiste või ehitiste kasutamisega oleksid turvalised ning elanikele ohutud ja püstitatud vastavalt kehtivatele õigusaktidele,” ütles Korp. “Alates 1.juulist kehtivad uus ehitusseadustik ja selle rakendusseadustik ning planeerimisseadus, mille rakendamisel oleme ameti siseselt teinud palju eeltööd, et kõik õigusaktidest tulenevad muudatused rakenduksid sujuvalt ning linnakodanikele arusaadavalt.”

“Samuti loodame sellel üleminekuperioodil linnakodanike mõistvat suhtumist, mis kaasneb uutest õigusaktidest lähtuvate menetlustega,” täiendas Korp.

Täiendavat informatsiooni linnaplaneerimise, ehitustegevuse ja kasutuslubade osas saab Tallinna koduleheküljelt rubriigist teenused ja sealt alt valides märksõna „linnaplaneerimine“ http://www.tallinn.ee/teenused#valdkond_17

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.