"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Merepäevadel auhinnati parimaid audioraamatute sisselugejaid (0)
19. juuli 2015
Albert Truuväärt

Täna anti  Tallinna Merepäevadel üle auhinnad Leino Reile ja Valli Pärnale, kes tunnistati nägemispuudega inimeste poolt sel aastal parimateks  heliraamatute sisselugejateks.

Käesoleva aasta alguses valisid nägemispuudega raamatusõbrad viimase aasta parimateks heliraamatute sisselugejateks Leino Rei ja Valli Pärna

 “Alates 2013. aastast oleme MTÜ Kakora eestvõtmisel tunnustanud neid inimesi, kes on oma hääle audioraamatutele andnud. Neil on kanda oluline roll, et nägemispuudega inimesed samuti raamatutest osa saaksid,“ rääkis MTÜ Kakora juhatuse esimees Sülvi Sarapuu.

Sarapuu sõnul on tal hea meel tõdeda, et audioraamatud on muutunud nägemispuudega inimeste seas üha populaarsemaks, kuid sellegipoolest ei tea paljud inimesed, kust neid laenutada saab. „Just teadmine sellest, et on olemas koht nimega Eesti Pimedate Raamatukogu, kust saab audioraamatuid laenutada, on veel vähene ja ma väga soovin, et vaegnägijad ja pimedad tulevikus rohkem seda võimalust kasutaksid,” sõnas Sarapuu.

Nägemispuudega ja mõne muu lugemistakistusega inimestele mõeldud audioraamatud valmivad Kultuuriministeeriumi toel. Aastas antakse keskmiselt välja 100-120 heliraamatut. Peamiselt loetakse sisse ilukirjanduslikke teoseid nii Eesti kui ka välismaa autoritelt. Audioraamatutega on Tallinna Merepäevade ajal võimalik tutvuda Merekaru mängumaal Vanasadamas.

Tallinna Merepäevadega juba teist aastat koostööd tegeva MTÜ Puude Taga On Inimene, mille liige on ka Kakora MTÜ, eesmärk on parandada puudega inimeste kaasatust kultuurisündmustest osasaamisel ning seda nii korraldajate kui külalistena. Ühtlasi edendab MTÜ selleteemalisi arutelusid Eesti ühiskonnas ja meedias.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.