"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna bussijaamas algavad kaks kuud vältavad juubelipidustused (0)
21. juuli 2015
Scanpix

Täna 50. sünnipäeva tähistavast Tallinna bussijaamast saab järgneva paari kuu jooksul lisaks tavapärastele sihtkohtadele minna ka ajarännakule 50 aasta tagusesse aega.

Täna pärastlõunal avatakse Tallinna Bussijaamas selle ajalugu tutvustav väljapanek ning Signe Kivi ja Eve Kaski fotonäitus Eesti bussiootepaviljonide kirjust maailmast. Avalöögi saab ka fotokonkurss Facebookis, mille raames oodatakse igaüht jagama enda värvikaid mälestusi bussiga reisimisest. Bussijaama kohvikus on juubeli puhul ajalooline menüü ning ka reisiterminali helikujundus on ajastutruu.

Tallinna Bussijaama juhi Ingmar Roosi sõnul ei ole kaasaegset ja turvalist reisikeskkonda pakkuv Tallinna Bussijaam enam üksnes kohaliku bussireisija peatuspaik. “Aasta-aastalt on bussijaamas suurenenud väliskülaliste osakaal, kes suunduvad siit edasi ülikoolilinna, ärikohtumisele või spasse,” loetles ta.

“Nii nagu pool sajandit tagasi, on Tallinna Bussijaam tänagi Tallinna ja kogu Eesti bussiliikluse olulisim sõlmpunkt. Ka kolm aastat tagasi põhjaliku uuenduskuuri läibinud ajaloolises bussijaama hoones on kunagine arhitektuur jätkuvalt äratuntav,” rääkis Roos. 2012. aastal kujundas bussijaama opereeriv ettevõte T grupp AS poole sajandi pikkuse ajalooga ehitisest Eesti moodsaima bussiterminali.

Aastas läbib Tallinna Bussijaama üle kolme miljoni külastaja ning erinevatel suundadel väljub päevas üle 200 rahvusvahelise ja siseriikliku bussiliini.

Sünnipäevapidustused algavad täna kell 14.00 Tallinna Bussijaama tutvustava ajaloolise väljapaneku ning fotonäituse avamisega. Kella 15st täitub bussijaam elava muusikaga. Üles astuvad saksofonist Danel Aljo ning DJ Hannes Kalamäe ehk Soulful Connections. Disko, jazzi ja fungirütmidest immutatud kontsert on kõigile tasuta.

Tallinna bussijaama juubelit tähistavad üritused kestavad kuni septembri keskpaigani ning tulekul on veel üritusi, mis jäävad praegu üllatuseks.

T grupp AS müüb bussipileteid kõigis suuremates Eesti bussijaamades ning opereerib lisaks Tallinna bussijaamale veel ka Rakvere bussijaama ning alates septembrist ka Tartu bussijaama.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.