"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Rõivase arvates toovad sotside ettepanekud maksutõusu kaasa (2)
23. juuli 2015
Scanpix

Peaminister Taavi Rõivas ütles koalitsioonileppe taasavamise kohta, et ta ei ole optimistlik SDE ettepanekute suhtes, sest need tooksid maksutõus kaasa.

Üks ettepanek on tulumaksuvaba miinimumi tõstmine 154 eurolt 400-ni. Rõivas ütles, et selle idee vastu ei saa midagi olla, kuid lühinägelik on sotsiaaldemokraatide mõte leida selleks raha tulumaksumäära tõstmisest mitme protsendi võrra, vahendas ERR.

“See veab paljud inimesed palgalõksu. Maksustades inimeste sissetulekuid kõrgemalt, läheme risti vastupidi ka selle poliitikaga, milles oleme valitsuses vaid mõni kuu tagasi kokku leppinud, kus me tööjõumaksusid langetame,” selgitas Rõivas.

Keskerakonna juhatuse liige Mailis Reps ütles, et maksusüsteem vajaks põhjalikumat läbivaatamist.

“Täna me oleme väga selgelt käibemaksukesksed. Kui käibemaksu kogunemine on kehv, siis me tulumaksu kogume ju väga vähe ja astmelist tulumaksu ei julgeta üldse välja pakkuda. Selge on see, et tema valija ootab tegelikult vasakpoolset valitsust,” rääkis Reps.

“Oodatakse täiesti teistsugust valitsust ja täna on Jevgeni Ossinovskil see võimalus. Iseküsimus, kas ta julgeb Reformierakonda nii tugevalt suruda,” lisas ta.

Rõivase sõnul ei tasu erimeelsusi üledramatiseerida. “See, kui tuleb mõtteid, kuidas lepet täiendada, on ju täiesti aktsepteeritav – pigem otsime ühiselt lahendust, kuidas koos edasi minna ja teha Eesti jaoks olulisi asju ära,” märkis peaminister.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Ehh
25. juuli 2015 07:54
Ärge uskuge selle jobu juttu, tuulde ja suitsuna taevasse lennutatud sajad miljonid tahavad väljamaksmist süüdlastelt mõista ja mingeid maksutõusu polegi vaja. R. on lihtsalt paanikas, tunneb, et tool istmiku all kõigub.
W.
24. juuli 2015 14:42
Ei too! Katteallikad on täiesti olemas. Oravate arusaam põhineb rumalusel. Hea, et venelastega ei hirmutatud.