"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Leedu konkurentsiamet uurib Eesti Meedia tegevust (0)
24. juuli 2015
Scanpix

Leedu konkurentsiamet alustas uurimist ja kahtlustab amet, et turuolukord võib olla kahjustunud, sest Eesti Meedia omanduses on nüüd mitmed Leedu kuulutusteportaalid.

Eesti Meedia, millele kuulub riigis muuhulgas ka uudisteportaal 15min ja kuulutuste- ja reklaamiportaal Plius, peab ametile aru andma seoses mullu detsembris toimunud tehinguga, millega ettevõte tütarfirma Classify omandas 100 protsenti kv.ee-d haldavast ettevõttest AllePal OÜ.

Vastavalt tehingu osapoolte käivetele ei pidanud ettevõtted selleks Leedu konkurentsiameti luba saama, ent amet kahtlustab nüüd, et konkurentsiolukord kuulutusturul võib olla häiritud. AllePal OÜ konsolideerimisgrupi müügitulu oli mullu 7,4 miljonit eurot ja puhaskasum 1,7 miljonit eurot.

Vastavalt turuosaliste tõstatatud kahtlustele on konkurentsiamet otsustanud läbi viia uurimise ning tutvuda kuulutusportaalide tegevust lähemalt. Amet kujundab ka seisukoha tehingu mõju üle turuolukorrale.

AS Eesti Meedia sõlmis mullu oktoobris lepingu Lõuna-Aafrika Vabariigi päritolu kontserniga Naspers ostmaks Allegro Baltics, millele kuulub populaarne kinnisvaraportaali kv.ee ja eraisikute kuulutusteportaal osta.ee.

Eesti Meedia kontserni kuuluvad veel kuulutusteportaal soov.ee, AS Postimees, maakonnalehti kirjastav AS Ühinenud Ajalehed, AS Kanal 2 ja raadiogrupp AS Trio LSL.

Neljapäeval kiitis Leedu konkurentsiamet kiitis heaks tehingu, mille järgi omandab Margus Linnamäe firma UP Invest täiendavad 20 protsenti AS-i Eesti Meedia aktsiatest, saades nii meediakontsernis enamusosaluse; tehingu on seega heaks kiitnud kõik Balti konkurentsiametid. Tehingu järel omab UP Invest 70 protsenti Eesti Meediast.

UP Investi omanduses on teiste ettevõtete seas ka uudisteagentuur BNS.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.