"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pagulastele mõeldud tugiisikuid napib (0)
28. juuli 2015
Postimees

Pagulastel Eesti eluoluga kohaneda aitavaid tugiisikuid on hetkel ligi 50, kuid tulevikus sellest ei piisa.

Tugiisikud viivad pagulastega kokku asutused Johannes Mihkelsoni keskus ja MTÜ Eesti Pagulasabi, kellel on kahe peale abiks 48 tugiisikut ning sügisel koolitab Mihkelsoni keskus välja veel 15 inimest, vahendab Postimees ERRi uudisteportaali.

MTÜ Eesti Pagulasabi juhatuse liikme Kristina Kallase sõnul oleks vaja ühte tugiisikut ühe inimese kohta.

“Juurde oleks vaja koolitada nii professionaalseid tugiisikuid, keda Mihkelsoni keskus pakub, ja tegelikult meile vabatahtlikke vaja ka juurde, sest meil on probleeme geograafilise kattuvusega,” tunnistas Kallas, kelle sõnul ei ole aga raha ka suurema hulga vabatahtlike koolitamiseks.

Johannes Mihkelsoni keskuse juhi Tõnu Intsu sõnul tugiisikute tööle võtmist hoogustada ei plaani, sest seda, kui palju neid tegelikult tarvis läheb, näitab tulevik.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.