"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Facebook testib päikeseenergial töötavaid droone (0)
31. juuli 2015
mashable.com

Ettevõte Facebook hakkab testima päikeseenergial toimivat mehitamata lennukit, et tuua internetiühendus ka maailma kõige kõrvalisematesse paikadesse.

Drooni Aquila tiibade siruulatus on võrreldav Boeing 737-ga, kuid see kaalub vähem väiksest autost. Lennuk saadab lasersignaali maapinnal olevatesse jaamadesse kuni 27 kilomeetri kõrguselt ja võib järjest õhus viibida kolm kuud, vahendas BNS.

Facebooki auahne plaan on pakkuda internetiühendust maailma igas kolkas lennuki, satelliitide ja lasertehnoloogia abil. Ettevõtte hinnangul elab praegu kümme protsenti inimestest paigus, kus internetiühendust ei ole võimalik saada. Kaabli vedamine neisse piirkondadesse oleks kallis.

Ka Google soovib tuua interneti ääremaadele. Ettevõte on juba üritanud internetiühenduse pakkumist õhupallide abil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.