"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
IRL-i aukohus jõudis ekskriminaalide parteistamise asjus otsuseni (0)
03. august 2015
Scanpix

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) aukohus jõudis esmaspäeval endiste kurjategijate erakonda toomise menetluses lõppotsuseni, mis avaldatakse kolmapäeval.

Aukohtu juhi Helen Hääle sõnul vormistas aukohus esmaspäeval nii lõppotsuse kui ka hinnangu toimunule. “Samas soovime otsust esmalt tutvustada asjaosalistele ning kolmapäeval ka erakonna eestseisusele, mille järel saame seda ka avalikult kommenteerida,” ütles Hääl BNS-ile.

Seetõttu ei soovinud Hääl veel kommenteerida, kes olid menetlusandmetel otseselt ekskriminaalide erakonda toomise taga.

Hääl on varem öelnud, et endiste kurjategijate toomine erakonda tekitas parteile mainekahju. Tema sõnul on aukohus on selgelt seisukohal, et tegemist on äärmiselt suure usalduskriisiga nii erakonnasiseselt kui ka ühiskonna poolt.

Eesti Päevaleht kirjutas juuni alguses, et IRL-i uute liikmete nimekirjas on hulk kriminaale, ainuüksi Pärnu piirkonnas on IRL-iga liitunud vähemalt 17 inimest, kes on millegi eest kriminaalkorras karistatud. Mais, just enne nädalavahetusel toimuvat suurkogu, liitus IRL-iga 200 inimest, kellest ebatavaliselt suur hulk, 60 ringis, liitus Pärnumaal. Lehe andmetel on liitunute hulgas tapjaid, peksjaid, roolijoodikuid ja vägistaja.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.