"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Päästeamet: vaadake augustis oma kütteseadmed üle! (0)
03. august 2015
Scanpix

Tuleohutuse seaduse kohaselt peab alates septembrikuust igal kütteseadmega maja omanikul olema ettenäidata kutselise korstnapühkija tõend seadme korrasoleku kohta.

Seetõttu oleks mõistlik juba praegu kutsuda korstnapühkija. Põhja Päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutuse järelvalve alal Ants Aguraiuja sõnas, et meeldetuletus käib eelkõige eramajade ja taluhoonete kohta, kus inimesed võivad iga-aastaselt korstnaid ise pühkida, aga viie-aastase perioodi tagant peaks kütteseadme üle vaatama kutsetunnistust omav korstnapühkija, vahendas TTV.

“Kortermajade puhul peab korstaid igal aastal pühkima kutseline korstnapühkija,” märkis Aguraiuja.

Põlenguid aitab ära hoida ainult õigeaegne kütteseadmete puhastamine ja hooldus. Neid töid teeb väljaõppinud korstnapühkija, kes tehtu kohta ka akti väljastab. Aguraiuja juhtis inimeste tähelepanu sellele, et kindlasti tuleb korstnapühkijalt küsida tehtud töö kohta akti ehk kortsnapühkija peab vormistama vastava paberi kütteseadme olukorra kohta. “Päästeamet kontrollib akti olemasolu tulekahju korral või meile laekunud kahtluste korral, et majas võib olla tegemist tuleohutusnõete rikkumisega,” selgitas Aguraiuja.

Aguraiuja lisas, et korstnapühkijate kohta on kõige mõistlikum küsida infot päästeala infotelefonilt 1524. “Telefon on tavatariifiga ja annab informatsiooni üle Eesti,” kinnitas ta.

Küimuste korral saab nõu päästenõustajalt internetileheküljelt www.kodutuleohutus.ee

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.