"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Rannavalvuritele tekitab enim muret klaastaaraga rannas viibimine (0)
06. august 2015
Scanpix

Tänavu juulis tuvastasid rannavalvurid 16 Eesti rannas 2234 avaliku korra rikkumist, enim teeb muret klaastaaraga rannas viibimine.

Kõige enam tuli juulis lahendada avaliku korra rikkumisi pealinna randades Stroomis ja Pirital, ent palju juhtumeid oli ka Tartus Emajõe linna- ja vabaujulas ning Anne kanalis, teatas randades turvalisust tagava G4S-i esindaja, vahendas BNS.

Enim muret tekitas klaastaaraga randa tulek – kokku tuvastati rikkumisi 1394 korral kõikides randades. Ka on probleemiks lemmikloomaga avalikku randa tulek, selliseid juhtumeid oli kokku 527. Joobes isikuid tuli korrale kutsuda 188 korral.

Tallinnas Stroomi ja Kakumäe rannas on viimastel nädalatel rannalisi häirinud lohesurfarid – kokku tuli pealinnas sellekohaseid märkusi teha 65 korral. Vastavale murele reageeris ka Eesti Lohesurfiliit, kes on kinnitanud, et surfirandasid hakkab edaspidi omalt poolt kontrollima munitsipaalpolitsei.

Kõige enam külastajaid oli randades juulikuu esimesel nädalal, mis tõi Pärnu randa tipphetkel näiteks 10 500 suvitajat ning Pirita randa 7500 külastajat.

Uppumisohust päästeti kolm inimest kahes rannas. Ühel juhul oli tegemist Haapsalu triatloni raames võistlejate ohtu sattumisega seoses suure lainega sel päeval. Rannavalvurid julgestasid sportlasi paadiga küll kõrvalt, kuid paanika tekkides hüppas üks päästjatest neile appi ning olukord saadi kontrolli alla. Teine juhtum oli Türi rannas, kui noortekeskuse suvepäevade ajal ei tulnud umbes 9-aastaste laste peanupud enam vee peale ning rannavalvur tõi väikese vahega kiirelt välja nii ühe poisi kui tüdruku. Õnneks pääsesid lapsed vaid ehmatusega.

Lapsi ja vanemaid viisid rannavalvurid kokku 39 korral, kõige rohkem Pärnus. Enamasti pole neil lastel, kes kaduma on läinud, käel olnud randmepaelu, mida rannavalve jagab ja mis teeb leidmise kiiremaks.

Esmaabi andsid rannavalvurid kokku 481 korral. Kõige enam vajati abi marrastuste, lõike-ja torkehaavade puhul. Kuigi päikselisi ilmu nappis, said tänavu juulikuus neli inimest ka päikesepiste. Kui enamasti said rannavalvurid tohterdamisega ise hakkama, siis seitsmel korral tuli kutsuda ka kiirabi.

Türil lõi üks rannaline pea silla all ujudes ära ja vajas kiirabi. Pärnu rannas kutsuti kiirabi neljal korral välja ning enamasti vajasid abi lapsed. Stroomis seevastu läks joobes seltskond omavahel kaklema, mis lõppes ühe mehe jaoks luumurruga.

G4S rannavalvurid hoolitsevad suplejate veeohutuse eest 16 üle Eesti asuvas ujumiskohas Tallinnas, Haapsalus, Tartus, Otepääl, Elvas, Türil, Põlvas, Pärnus ja Võrus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.