"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Roolijoodik rikkus katseajal reegleid ja võinuks tegelikult vanglas olla (0)
06. august 2015
Delfi

Neli inimohvrit nõudnud tragöödia põhjustanud roolijoodik Randy tabati rooli tagant ligi promillises joobes. Ta oli vabaduses tingimisi, keeluga juua alkoholi. 

23-aastasel Randyl oli pikk karistusregister, mis koosnes neljast süüdimõistvast kohtuotsusest, mis sisaldasid endas pea kümmet eraldiseisvat kuritegu, ja seitsmest väärteokaristusest. Need olid valdavalt vargused ja liiklussüüteod, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tingimisi vabadusselaskmise üks rangemaid reegleid oli, et Randy ei tohi alkoholi tarbida. Aasta alguses tabati mees aga ligi promillise joobega rooli tagant, mille tagajärjel ta küll kaotas pooleks aastaks juhtimisõiguse, kuid muid tagajärgi teoga ei kaasnenud.

Karistusseadustiku kohaselt võib tingimisi vabadusselaskmise tingimuste rikkumise eest süüaluse pöörata karistuse täitmisele. Kui viimast oleks tehtud, oleks Randy suunatud mais ligi aastaks trellide taha. Paraku pole aga selge, kas info katseajal purjuspäi autoroolist tabamise kohta üldse jõudis kriminaalhooldajani ja miks tehti otsus mees vabadusse jätta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.