"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Taasiseseisvumispäev 20. augustil Rahvarinde Muuseumis (1)
06. august 2015
Scanpix

Tallinnas Vabadusplatsi all asuvas Rahvarinde Muuseumis tähistatakse 20. augustil Taasiseseisvumispäeva.

1991. aasta sündmustele pühendatud üritused algavad Rahvarinde Muuseumis juba ennelõunal.

KAVA:

Kell 11.00 orienteerumismäng “Rahvarinde radadel”

Tegu on ühe-kahetunnise retkega Tallinna vanalinnas, mille käigus saab tutvuda vanalinna huvitavate paikadega, mis on seotud Taasiseseisvumispäevaga ja ka veeta mõnusalt aega. Orienteerumisest võib osa võtta nii üksi, paarikesi kui kuni viie liikmelise meeskonnaga. Rada on hea läbida nii noorematel kui vanematel, liikumistempo valib igaüks ise. Võitja ei ole mitte see, kes esimesena muuseumi tagasi jõuab vaid loeb nutikus, teadmised.

Täpsem info ja registreerimine: rrmuuseum@rrmuuseum.ee , tel +372 644 8193 või muuseumis (Vabaduse väljaku äärses klaasgaleriis, Vabaduse väljak 9.)

Kell 12.00 algab hoogne ühislaulmine pillimehe Leho Laaseri lõõtspilli saatel. Laulame nii vanu ja tuttavaid viise, kui uusi ja seni veel avastamata laule. Laulusõnad saab kohapeal, et siis kõik koos laulda ja meenutada 24 aasta tagust 20. augusti päeva kui ka mõelda tänasest ja homsest.

Kell 11-14 kiirviktoriin. “Olid alles ajad”. Siin saab proovile panna oma mälu ja teadmised Eesti taasiseseisvumise sündmustest. Osavamatele vastajatele auhinnad!

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

malek
6. aug. 2015 20:36
http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id=15629 4. november 1990: kelamlaste-enamlaste vandenõu. Teisiti kui avantüüriks ei oska 4. novembril 1990 Eestit tabanud „šokki" kuidagi nimetada. Mitte mingi poliitiline loogika ei lubanud sellist liitu ennustada. Jaak Alliku, Sirje Endre, Siim Kallase, Kaido Kama, Tunne Kelami, Toivo Kuldsepa, Vardo Rumesseni ja Indrek Toome allkirjastatud „kaheksa avaldus" sai kiiresti „enamlaste-kelamlaste" sobingu sildi.