"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Herkel: EVE on valinud teise tee ja põhimõtted on vältimatud (0)
09. august 2015
Scanpix

"Meie oleme valinud põhimõtteliselt teise tee, mis otsib tasakaalustatud lahendusi, olgu maksupoliitikas, pagulasküsimuses või muudel teemadel," ütles Eesti Vabaerakonna (EVE) esimees Andres Herkel. 

“Samas näitame me veendunult ja otsustavalt punast tuld rumalusele, populismile ja sellisele omakasupoliitikale, mida me tunneme erakondade riigieelarvelise ületoitmise nime all,” märkis Herkel oma erakonna üldkoosolekul peetud kõnes ja lisas, et EVE suund on tänases poliitilises sisuliselt vältimatu.

Tema sõnul on Vabaerakond valmis tõstatama terve rea põhimõtteid, mille realiseerimisele võiksid kaasa aidata kõik Eesti erakonnad. “Tuleb tagasi kutsuda kevadel vastuvõetud maksurumalus, millesse ka koalitsiooni osapooled ise ei usu, ning töötada selle asemel välja uus, tasakaalustatud ja majanduse arengu eesmärke silmas pidav mudel,” märkis Herkel.

“Tuleb vastu võtta demokraatiapakett, mis peab silmas liberaalsemat valimiskorraldust, piirab poliitilist korruptsiooni ning lõpetab erakondade võidurelvastumise tagamise riigieelarve vahendite mõõdutu kasutamisega, sealhulgas võlgade garanteerimisega. Tuleb lõpetada ühiskonna teadlik lõhestamine kontraversaalsete teemade nagu kooseluseadus, pagulased jms üledramatiseerimisega ning otsida tasakaalukaid lahendusi,” ütles Herkel.

Ka märkis Herkel, et EVE on avatud partner kõigile, kes peavad nimetatud põhimõtteid poliitilise kriisi lahendamisel oluliseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.